Preliminariile concursului European Cosplay Gathering (ECG) pentru ediția Iulie 2022 se vor ține pe data de 11 Iunie 2022, online între orele 18:00 si 20:00. Concursul va determina finalistul la categoria SOLO.

 

Vă rugăm citiți cu atenție regulile de mai jos.

 

1. Reguli generale.

 • Este îndatorirea fiecărui participant să citească, să accepte și să respecte Regulamentul de concurs.

 • Acest set de reguli descrie în detaliu modul de desfășurare al Concursului de Cosplay pentru preliminariile ECG. Câștigătorul concursului va avea ocazia să reprezinte România în finala ECG din Paris (Iulie 2022).

 • Participarea în concurs este permisă doar celor care au 18 ani împliniți în momentul înscrierii în concurs.

 • Jurizarea va avea loc online pe platforma Discord, în serverul Cosplay România, cu forum închis. Participanții vor avea nevoie de microfon și cameră pentru participarea la concurs.

 

2. Înscriere

European Cosplay Gathering (ECG) –

 1. Participarea în concurs este permisă doar celor care au 18 ani impliniti în momentul înscrierii în concurs.

 2. Înscrierea la concurs se va face prin adăugarea unui video pe platforma online Tik Tok (reguli la punctul 4) și completarea formularului atașat până la data de 9 Iunie 2022 inclusiv. Orice înscrieri trimise după data limită nu vor fi luate în considerare.

 3. Informațiile trecute în formular sunt finale. Modificările nu sunt permise decât dacă vin la cererea echipei de organizare. 

 4. Calificările vor fi acordate pentru SOLO – 1 participant

 

3. Reguli de conduită 

 1. Gesturile sau cuvintele obscene adresate către alți concurenți, voluntari, juriu, public sau personal al Comic Con sunt strict interzise.

 2. Participanții trebuie să urmeze îndeaproape instrucțiunile date de echipa de organizare. Orice abatere va fi penalizată.

 3. Decizia Juriului este finală și irevocabilă, și va fi acceptată ca atare. Toate plângerile ulterioare pot fi exprimate în afara concursului către echipa de organizare pentru a nu perturba desfășurarea concursului. Participanții pot consulta Juriul după finalizarea concursului pentru a primi explicații suplimentare și sfaturi legate de costum sau reprezentație. 

 4. Toți participanții trebuie să fie prezenți la timp pentru toate stadiile desfășurării concursului. 

 5. Dacă unul din concurenți nu se prezintă la concurs fără a anunța echipa de organizare în prealabil, va primi interdicție de a mai participa la concursuri ulterioare în toate evenimentele partenere ale Comic Con. Un număr de telefon de urgență va fi furnizat pe email odată cu înscrierea. 

 6. Dacă unul din participanți nu răspunde în timp util la email-urile trimise de către echipa de organizare privind informațiile legate de înscriere, va fi descalificat din concurs.

 7. Abaterile de la regulament vor fi pedepsite cu descalificare din concurs sau interdicție de a mai participa în evenimente ulterioare.

 

4. Organizarea și etapele concursului

 1. Concursul va scoate în evidență calitatea costumelor create de participanți, combinată cu reprezentația scenică. 

 2. Costumele înscrise în concurs trebuie să fie finalizate. (Participanții care nu reușesc să finalizeze costumele până la data concursului, sunt rugați să contacteze echipa de organizare.)

 3. Sceneta va fi prezentată sub forma unui fișier video care va fi adăugat în momentul înscrierii sub formă de link. Video-ul va fi pe platforma Tik Tok si va urma regulile:

  1. Format full HD 1080×1920

  2. Durata 60 secunde dintre care cel putin 10 secunde vor arata intregul costum al participantului

  3. Tag-urile atasate vor fi #EECC2022 #ComicConRomania #ECG2022 #CosplayRomania

 4. Concurenții pot folosi recuzită (props) pentru utilizare în timpul scenetei.

 5. Tipuri de costume acceptate:

  1. Cosplay inspirat după orice franciză (manga, anime, series, games, animations, movies etc.) sau persoană reală (actor, cântăreț, personalitate media etc.)

 

Concursul va avea două etape:

 1. Jurizarea, în timpul căreia participanții se vor întâlni cu membrii juriului pentru a discuta și pentru a-și prezenta costumele și recuzita create de către ei înșiși. Această etapă va avea loc în ziua desfășurării concursului. Fiecare participant va avea 2-3 minute de conversație cu juriul. Participanții vor purta costumele în momentul jurizării pentru evaluarea costumelor în ansamblu sau amănunt, de către juriu.

 2. Reprezentația scenică, în timpul căreia concurenții își vor pune în valoare costumul cu ajutorul unui skit/a unei defilări pe scenă. Această etapă a concursului se va desfășura înainte de jurizare, sub forma unui fișier video adăugat în momentul înscrierii.

 

5. Cerințe incluse în formularul de înscriere și informații utile despre înscriere

 1. Formularul trebuie completat cu numele concurentului, numele de scenă (dacă este cazul), o adresă de email validă și un număr de telefon. Numele de scenă vor fi folosite la prezentarea concurenților pe scenă. În lipsa unui nume de scenă, numele real al concurentului va fi folosit. 

 2. Detaliile costumului vor fi pre-completate în fișierul PDF atașat in descrierea formularului. Fisierul va conține toate informațiile utile despre concurs. Paginile extra care nu folosesc concurentului pot fi șterse.

 3. După înscriere vom verifica fișierele și vă vom confirma înscrierea prin email-ul furnizat în 1-5 zile lucrătoare. 

 

6. Reguli de jurizare pentru costume

 1. Nota finală va fi bazată 50% pe calitatea costumului și 50% pe reprezentația scenică:

  1. Nota acordată pe calitatea costumului este 50% din total, și este împărțită după cum urmează: 20% (din nota finala) asemănarea cu referința, 20% tehnici folosite la construcție (calitatea finisajului, materialele alese, dificultatea tehnicilor) și 10% complexitate ( numărul tehnicilor folosite și a tipurilor de materiale, dificultatea generala a costumului).

  2. Nota acordată pentru reprezentație reprezintă celelalte 50% din total, și va fi punctată după cum urmează: 25% planificarea scenetei ( cât de bine gândită este, dacă reprezintă personajul, dacă recuzita este folosită în timpul reprezentației, calitatea sunetului) și 25% prezența scenică (teatru și gestică, mișcarea pe scenă, lejeritatea prezenței în public).

 2. Juriul va fi anunțat pe platformele de social media. Echipa de organizare poate schimba componența juriului în caz de urgență.

 

7. Reguli pentru costume

 1. Armele și costumele trebuie create într-o manieră neprofesională pentru a putea fi permise în concurs. Neprofesional înseamnă că a fost creat de către participant, sau cu ajutorul unui prieten/membru de familie, cu implicarea directă a participantului în procesul de creație. 

 2. Accesul la concurs nu este permis pentru costume cumparate. Dacă juriul constată că un costum nu a fost realizat de către participant, concurentul va fi descalificat și respins de la participarea în edițiile viitoare ale concursului.

 3. Sunt permise doar costumele din francize oficiale, nu si variante genderbent, personaje create de fani (OC – original characters) sau alte variații neoficiale. 

 4. Scenetele vor fi create pentru audiență generală. Orice gesturi/dansuri obscene, sau cu implicație sexuală nu sunt permise pe scenă. Exhibitionismul nu este permis. Glumele cu subtext sexual nu sunt permise decât dacă implicațiile non-sexuale sunt la fel de evidente ca cele sexuale. Încălcarea regulilor va duce la penalizare.

 5. Costumele trebuie și ele să respecte normele de decență. Participanții sunt rugați să poarte costume care nu sunt ofensive și pot fi vizionate de către publicul general. Minimul acceptat este un costum de baie. Orice tip de lenjerie tanga sau minimalistă, haine transparente/translucide vor trebui acoperite de fuste, pelerine, pantaloni etc. 

 

8.    Clauze și termeni finali

 • Înainte de a se înscrie, participanții trebuie să se asigure că au citit și înțeles întregul Regulament de Concurs. Pentru întrebări sau probleme, adresa de email [email protected] vă stă la dispoziție.

 • Echipa de organizare și Staff-ul evenimentului își asigură dreptul de a schimba sau modifica prezentul Regulament și să anunțe modificările pe website-ul oficial.

 • Intervalele exacte de jurizare și concurs vor fi comunicate via email participanților și vor fi respectate în întregime. Vă rugăm să acordați atenție comunicărilor primite pe email și să răspundeți la cereri în cât mai scurt timp posibil.