Degustare de sake
(Băutură tradițională japoneză)
Sake este o băutură tradițională japoneză obținută prin fermentarea orezului, adesea numită și „vin de orez japonez”, deși procesul său de producție este mai apropiat de cel al berii. Cu o istorie de peste o mie de ani, sake-ul este nelipsit din ceremoniile și sărbătorile japoneze, dar și din mesele de zi cu zi. Există multe tipuri de sake, cu arome, niveluri de dulceață și tărie alcoolică diferite, în funcție de metoda de producție și tipul de orez folosit.
La în cadrul activității de degustare, participanții vor avea ocazia să încerce mai multe sortimente de sake japonez, atent selecționate. Voluntarii vor oferi informații despre originea fiecărui tip de sake, modul în care se consumă corect și cum se pot asocia cu diferite preparate culinare. Este o experiență elegantă și educativă, potrivită pentru cei care doresc să descopere rafinamentul băuturilor tradiționale japoneze.
Accesul la degustare este permis doar persoanelor peste 18 ani.